Made up by Mien

Weblog van een make-upfanaat

FOTD: Lovebird with golden wings 26 februari 2010

Filed under: Brons/goud/koper,Paars,Roze — Mien @ 10:05

Ongeveer 2 weken geleden heb ik jullie een look laten zien die geïnspireerd was op Valentijnskleuren maar ik heb nog niet laten zien wat ik zelf op V-day aan make-up gedaan heb en daar is het inmiddels hoog tijd voor, niet waar?

Hoewel ik erg blij was met het resultaat van die eerste inspiratie-look wou ik liever niet precies hetzelfde doen, ik doe draag haast nooit 2x dezelfde look, laat staan in 1 maand, bovendien was ik niet erg te spreken over de pigmentatie van de roze kleuren uit het Make-up Studio paletje dat ik gebruikte. Maar toen zag ik Queen B’s Pink Valentine’s Day Look en kreeg gelijk zin om ook weer eens met zo’n fel roze kleur aan de slag te gaan. Dit is dus zeker geen re-creatie van haar look, maar haar foto’s inspireerde me wel, net als dat Temptalia mij inspireerde voor de onderste wimperrand omdat ik de laatste tijd een aantal looks van haar heb gezien met een goud/brons-kleurige UD 24/7 eyeliner.  Ik wou nog wel die mooie paarse MUFE kleur gebruiken uit m’n eerste look en als je alles dan door elkaar husselt krijg je dit:

14-02-2010: Lovebird with golden wings
14-02-2010: Lovebird with golden wings
14-02-2010: Lovebird with golden wings
14-02-2010: Lovebird with golden wings

Wat heb ik gebruikt?

Bourjois “Regard Rose Or” Suive mon Regard e/s
MUFE “92” Blush-e/s
MAC “Full of Fuchsia” tk/l
MAC “Magenta Madness” en “Rushmetal” p/g
MAC “Carbon” e/s
Aigner “09” 2-in-1 e/s & e/l (metallic bronskleurig)
Hema “black” l/l

 CK Calvin Klein “First Kiss” Delicous Luxery Crème l/s

14-02-2010: Lovebird with golden wings
14-02-2010: Lovebird with golden wings

Magenta Madness is trouwens een van MAC’s Neon Pigmenten. Ik heb inmiddels 4 kleuren uit deze serie en hoewel ze erg gaaf zijn hebben ze wel een beetje extra zorg en liefde nodig. Waarneer je deze kleuren namelijk gebruikt met alleen een gewone basis eronder (Hema, UDPP, TFSI) krijg je geen mooi egaal resultaat. Zodra je gaat blenden wordt de kleur dan heel dof, vlekkerig en totaal niet intens of neon. Maar wanneer je er een gekleurd potloodje, shadestick of paintpot-achtig product onder doet -al is die kleur zelf misschien niet neon- dan ‘pakt’ het pigment ineens veel beter en komt de kleur in volle glorie naar voren. Natuurlijk kun je pigmenten ook nat (water, fix+, mixing medium) aanbrengen, maar bij deze lijn raad ik dat niet aan, matte kleuren zijn namelijk vaak al wat moeilijker te blenden en zodra je een pigment nat aanbrengt wordt dat alleen maar lastiger.

Als je geïntresseerd bent in deze pigmenten zou ik je dus willen aanraden om eens een sample’tje te bestellen om te zien of het bevalt. Kijk ook eens bij de vele verschillende minerale merken die op internet te vinden zijn, een aantal van hen verkoopt ook neon-kleuren en samples. Uiteindelijk ben ik zeker niet ongelukkig met mijn neon-aankopen want ik trek er m’n tijd voor uit als ik ermee aan de slag ga, ik speel graag met m’n producten maar als je wat minder ervaren bent of als je geen zin hebt in rompslomp, dan is een minerale oogschaduw misschien een betere optie.

Advertenties
 

3 Responses to “FOTD: Lovebird with golden wings”

  1. drusilla Says:

    Gave look zeg! Misschien toch maar eens iets met rose gaan doen, dit is erg inspirerend :D

  2. Xibalba Says:

    Wauw, fantastische kleuren combi!

  3. Myrna Says:

    hele mooie look!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s