Made up by Mien

Weblog van een make-upfanaat

Shoplog: Catrice Oceana 8 mei 2010

Filed under: Shoplog — Mien @ 13:44

Zoals jullie vast wel hebben gelezen op verschillende blogs en forums heeft Catrice weer een nieuwe Limited Edtion collectie in de winkels liggen. Dit keer zijn de kleuren geïnspireerd op de zee en de collectie heet dat ook logischerwijs: Oceana. De kleurenmix van rood, grijs, blauw en groen komt terug in de nagellak, lipglos, lipstick, oogschaduw en oogpotloden in deze lijn. Neem maar eens een kijkje op de Trendpage van Catrice voor foto’s van alle kleuren en producten.

Al heb ik een hekel aan marine/nautical-themed kleding voor make-up vind ik het altijd een stuk leuker. Ik ben dan ook gek op blauw/groene oogschaduw en nagellak. Het was dan ook niet verbazend dat dit display van Catrice me best aansprak en ik met 2 nagellakjes naar huis ging:

Photobucket
Catrice Oceana – Pebble Beach en Sea of Green

Beide hebben een matte finish waar ik erg nieuwsgierig naar ben.

Photobucket
Catrice Oceana – Pebble Beach Limited Edtion Ultimate Nail Lacquer

Photobucket
Catrice Oceana – Sea of Green Limited Edtion Ultimate Nail Lacquer

Verder had ik bijna de oogschaduw in de kleur Sea of Green meegenomen. Dat is een matte oogschaduw in een mooie mint-groene kleur met een matte finish. Toen ik de kleur swatchte was ik blij verrast met de pigmentatie en de zachtheid van het poeder. Deze matte oogschaduw is absoluut niet ‘chalky’. Waarom heb ik ‘m dan niet meegenomen vraag je je misschien af? Halverwege de winkel bedacht ik me dat deze kleur waarschijnlijk een dupe is voor MAC’s Newly Minted (Matte² finish) oogschaduw en die heb ik al liggen. Ik heb ze niet naast elkaar kunnen vergelijken omdat de swatch toen ik thuis kwam al vervaagd was doordat ik mijn handen had gewassen. Maar ze lijken absoluut op elkaar, een aanrader dus als je op zoek bent naar een goedkoper alternatief voor deze bijzondere kleur!

Dan nog even een kleine ‘rant’. Wat vervelend toch elke keer dat Kruitvat plakband op make-up plakt. Over het algemeen vind ik het plakband niet zo heel erg: je bent er tenslotte zeker van dat het product nieuw en ongebruikt is. Het gaat er meestal redelijk makkelijk af, zeker als het het vergelijkt met die beveiligingsstickers: die zijn veel erger, wat een ondingen. Maar wat ik heb ook al meerdere keren meegemaakt dat ik mét het plakband de naam van het product meetrok. En vandaag, met het verwijderen van het plakband rond de dop van Sea of Green kwam de glanzende coating van de dop mee. Jammer, want een product dat je net nieuw koopt ziet er direct minder mooi en leuk uit op deze manier! (om de restjes plak nog maar even te negeren)

Zonde toch? Hebben jullie de Oceana-lijn al in de winkels gespot? Wat vond je ervan, nog iets aangeschaft?

Advertenties
 

One Response to “Shoplog: Catrice Oceana”

  1. jasmine Says:

    IK snijd tegenwoordig gewoon de plakband door, dan blijft je evrpakking tenminste heel :)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s